Aardbei ontbijttaart
mirel_food_lifestyle

Aardbei ontbijttaart

Recept van blogger mirel_food_lifestyle
  • Lekker als Ontbijt
  • Lekker met Optimel Kwark Aardbei
30 minuten
8 personen
Gemaakt met

Aan de slag

Bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek de bodem van het bakblik met het bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
  2. Meng eerst alle droge ingrediënten van de bodem mengen. Meng vervolgens met de rest van de ingrediënten.
  3. Druk de bodem in het bakblik en duw even goed aan met een koude lepel.
  4. Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.

Topping:

  1. Snij de aardbeien in schijfjes en druk ze tegen de zijkant van het bakblik.
  2. Meng de Optimel Kwark Aardbei met de gelatineblaadjes in een pannetje.
  3. Giet de kwark ( gemengd met de gelatineblaadjes) in het bakblik.
  4. Strooi er wat muesli over en zet in de koelkast om op te stijven.

Ingrediënten

Ingrediënten voor de bodem:

  • 100 havermeel
  • 60 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 2 tl Livin ‘ la Vida Choca of 1 tl kaneel en 1,5 tl cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kokosolie
  • 3 el agavesiroop

Ingrediënten topping:

  • 500 gram Optimel Kwark Aardbei
  • Grote hand aardbeien
  • 3 gelatineblaadjes
  • Muesli (zonder suiker)

Benodigdheden:

  • een springvorm van 18 cm
  • Bakpapier
  • Kokosolie om de bakvorm mee in te vetten.