-
Lekker als
Lunch
-
Lekker met
Optimel Kwark Aardbei
45
minuten
persoon
Aan de slag
- Vet een springvorm in en verwarm de oven voor op 150n graden.
- Meng de havermout, hazelnoten, dadels, roomboter, kaneel, agavesiroop in de blender tot een dik beslag.
- Verdeel het beslag in de springvorm en zet het voor 20 minuten in de oven.
- Laat de gelatine vijf minuten weken in koud water
- Doe ondertussen de aarbeidenkwark in een grote schaal
- Verwarm 5 el water in een pannetje op het vuur, knijp de gelatine uit en laat dit vervolgens oplossen in het kokende water.
- Meng nu de gelatine door het kwarkmengsel
- Laat de bodem eerst goed afkoelen, voordat je verder gaat.
- Haal het groen van de aarbeien af, snijd ze door de helft en zet ze met de platte kant tegen de springvorm aan.
- Stort daarna het kwarkmengsel eroverheen en laat het dan drie uur stijven in de koelkast.
- Versier het als laatste met wat aardbeien.
Ingrediënten
- 2x Optimel Kwark Aardbeien
- 60 gram havermout
- 50 gram hazelnoten
- 100 gram dadels
- 20 gram roomboter
- 1 theelepel kaneel
- 3 eetlepels agavesiroop
- 10 blaadjes gelatine
- Aardbeien