Carrot cake ontbijttaartjes
OhMyPie

Carrot cake ontbijttaartjes

Recept van blogger OhMyPie
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Vanille
120 minuten
2 personen
Gemaakt met

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
  2. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
  3. Roer het meel samen met het ei of de eivervanger, de wortelrasp, 100 g van de yoghurt, de specerijen, bakpoeder, citroenrasp, grof gehakte walnoten, de rozijnen en het zoetmiddel mengsel door elkaar zodat er een grof mengsel ontstaat. Proef even of het beslag op smaak is.
  4. Schep het beslag in de springvormpjes.
  5. Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten. Controleer met een satéprikker of de taartjes gaar zijn.
  6. Laat de taartjes afkoelen buiten de oven en verdeel de yoghurt over de taartjes voordat je ervan gaat genieten. Wanneer de taartjes een paar uur in de koelkast staan zal je zien dat de yoghurt iets indikt en er een lekkere frosting ontstaat.
  7. Wil je er meer kleur aan geven? Hak dan nog wat pistachenoten grof en strooi deze er overheen!

Ingrediënten

  • 100 g amandelmeel of 85 g glutenvrije havermeel

  • 50 g geraspte wortel

  • 2 eieren

  • 2 tl  Pumpkin spice

  • Snufje zout

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl citroenrasp

  • 30 g ahornsiroop of Syrup gold

  • 2 el grof gehakte walnoten

  • 20 g rozijnen of 2 dadels in stukjes

    250 g Optimel Griekse stijl vanille