Chai stoofpeertjes met chai siroop en kwark
Gewoonhanne

Chai stoofpeertjes met chai siroop en kwark

Recept van blogger Gewoonhanne
  • Lekker als Toetje
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Vanille
20 - 40 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

1. Breng 1 liter water aan de kook.
2. Schil ondertussen de peertjes en doe deze samen met de zakjes chai thee, steranijs en het kaneelstokje in de pan.
3. Laat de peertjes 15 tot 20 minuten garen.
4. Maak ondertussen de karamelsaus. Giet 100 milliliter van het kookvocht in een pan en doe hier 3 eetlepels bruine suiker bij. Verwarm dit enkele minuten tot de vloeistof stroperiger wordt.
5. Serveer de stoofpeertjes met de kwark en schenk hier de siroop overheen. Steek in elk peertje een blaadje munt.

Ingrediënten

  • 400gr Optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaassmaak
  • 4 stoofpeertjes
  • 2 zakjes chai thee
  • 2 steranijs sterren
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 4 blaadjes munt