Cupcakes
The Lemon Kitchen

Cupcakes

Recept van blogger The Lemon Kitchen
  • Lekker als Lunch
  • Lekker met Optimel Kwark Vanille en Citroen
5 - 20 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
2. Meng zonnebloemolie, sap van ½ citroen, zest van 1 citroen, 150 ml vanille kwark, kokosmeel, 2 eieren en maanzaad met elkaar.
3. Meng goed en voeg een snufje zout toe.
4. Als het goed gemengd is kan het wat droger aanvoelen dan je gewend bent, maar dat komt doordat het kokosmeel wat meer vocht opneemt.
5. Vet de cupcake vormpjes of tulbandvormpjes in en verdeel het deeg net tot onder aan de rand. Zet ze in de oven voor ongeveer 15 minuten.
6. Haal ze eruit laat ze even afkoelen en schep vervolgens per cupcake een klodder vanille kwark erin.
7. Verdeel als laatste nog wat citroen krulletjes eroverheen.

Ingrediënten

  • 1 bak vanille kwark Optimel
  • 250 ml zonnebloemolie
  • ½ biologische citroen
  • 150 gram kokosmeel
  • snuf zout
  • 1 eetlepel maanzaad
  • theelepel bakpoeder