Geplaatst op: 07-06-2018
Dit ontbijt mét chooclade (hoera) van Tess Milne is gewoon puur genieten

Dit ontbijt mét chooclade (hoera) van Tess Milne is gewoon puur genieten

Samen met Optimel gaat Tess opzoek naar de lekkerste ontbijtrecepten. Vorige week deed ze het op z’n Engels én vegetarisch, deze week doet ze het met chocolade. We horen je denken: da’s vloeken in de kerk, maar geloof ons: dit ontbijt met chocolade is hemels.

Zijn we tóch met z’n allen in de ontbijthemel beland. Tess legt je zelf uit hoe je dit fijne ontbijt in elkaar zet. ‘Ik houd van chocolade. Niet voor niets is Chocolat één van mijn favoriete films aller tijden. Voor iedereen die de film nog nooit gezien heeft: hij gaat over een Franse vrouw die een chocolaterie begint in een strenggelovig dorp waar chocolade gezien wordt als een product van de duivel. In alle scènes zie je de heerlijkste bonbons van het scherm spatten, en dat in combinatie met een gitaarspelende Johnny Depp. Wat wil een mens nog meer? Gepaste waarschuwing vooraf: niet kijken zonder chocolade in huis, anders word je knettergek.

Believe me, been there
. Maar goed, van elke dag ontbijten met een chocoladebrownie of een smeltende mudcake (hemels) wordt mijn gezondheid niet gelukkig. Hoewel het vaak op het moment supergoed voelt, is het niet per se de beste start van een productieve dag (even los van verjaar- en feestdagen natuurlijk). Hoe kunnen we tóch iets van dat bruine goud aan ons ontbijtritueel toevoegen zonder dat we binnen een jaar fysiek en mentaal compleet dichtslibben?   Daar heb ik een tijd over nagedacht. Met trots presenteer ik jullie een ontbijt dat binnen vijf minuten op tafel staat én als een chocoladetoetje smaakt. Eureka. Een betoverend ontbijt gemaakt van kwark, cacaopoeder, heerlijke walnoten en wat fruit om het allemaal iets zoeter te maken.

Zo maak je het
Pak een toffe kom of een mooi groot glas. Vul het met kwark, strooi er wat pure cacaopoeder overheen en versier het met walnoten (of hazelnoten, dat kan ook). Top het af met wat blauwe bessen en plakjes banaan. Et voilà: jouw chocoladecravings zijn op een gezonde manier gecoverd. Geloof mij: dit is puur (chocolade) genieten. Optioneel: Als je een mega zoetekauw bent, kun je er eventueel nog een scheutje agave siroop aan toevoegen. Mijn ervaring is dat het lekker, maar éigenlijk niet nodig is.’

Tip: voor dit recept is de Optimel kwark vanille een lekkere optie.
Kijk voor meer lekkere ontbijt-ideeën op https://www.optimel.nl/nl/c/recepten/