Frisse kokos cake met bramen | Glutenvrij & Koolhydraatarm
OhMyPie

Frisse kokos cake met bramen | Glutenvrij & Koolhydraatarm

Recept van blogger OhMyPie
  • Lekker als tussendoortje
  • Lekker met Optimel kwark vanille
minuten
6-8 personen
Gemaakt met

Aan de slag

Recept is voor 1 cake a 6- 8 personen

1. Verwarm de oven voor op 175 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
2. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
3. Doe de kokosrasp en het kokosmeel, zoetmiddel, het zout, citroenrasp, citroensap, vanille en de bakpoeder in een mengkom. Spatel dit door elkaar.
4. Doe de eierdooiers bij elkaar in een kommetje en doe het eiwit in een mengkom. Klop het eiwit stijf met een mixer.
5. Spatel hier de yoghurt, eierdooiers en de koosmelk doorheen. Roer hier nu voorzichtig de droge ingrediënten doorheen totdat er een egale massa te zien is. Proef even of jouw mengsel op smaak is.
6. Spatel de bramen door het beslag en schenk dit in de cakevorm.
7. Schuif de cake de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 minuten.
8. Laat de cake afkoelen buiten de oven. Wanneer deze volledig is afgekoeld kun je de topping maken. Roer de yoghurt, citroenrasp en het zoetmiddel door elkaar. Zorg ervoor dat je een dikke yoghurt gebruikt die niet teveel gaat ‘lopen’.
9. Verdeel dit met een lepel over de cake en top de cake af met de bramen.

Serveer de cake met een glimlach en geniet! 

Ingrediënten

Voor de basis:

  • 5 eieren  
  • 70 g kokosrasp
  • 60 g kokosmeel
  • 100 g Griekse Optimel yoghurt of vanille kwark
  • 150 ml kokosmelk – geen light maar uit blik of een pakje
  • 40 g ahornsiroop
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el citroenrasp + 2 el citroensap
  • Snuf zeezout
  • 100 g bramen – diepvries of vers

Voor de topping:

  • 200 g Optimel Griekse yoghurt of vanille kwark
  • 1 el ahornsiroop of Erythritol
  • 1 a 2 el citroenrasp
  • 100 g bramen – diepvries of vers

Benodigdheden:

  • Bakvorm 21 cm 
  • Mengkom
  • Mixer
  • Spatel