Glutenvrije havermout ontbijttaartjes
Judithikeetvrij

Glutenvrije havermout ontbijttaartjes

Recept van blogger Judithikeetvrij
  • Lekker als Ontbijt
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Kers
30 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

1.Verwarm de oven voor op 170 graden;
2.Smelt de kokosolie in de magnetron. Doe alle ingrediënten voor de cups in een keukenmachine en maar er een samenhangend geheel van;
3.Vet de bakringen in en zet ze op een ovenplaat met bakpapier eronder. Verdeel het beslag op de bodem en zijkant van de bakring. Maak de boven ongeveer een 1/2 cm dik, je moet de cups nog wel lekker vol kunnen vullen met Griekse yoghurt;
4.Bak de cups in 15 minuten gaar;
5.Laat de cups 10 minuten afkoelen en haal de bakring van de cups. Heb je maar 1 bakring, herhaal dan bovenstaande. Heb je een siliconen muffinvorm, laat de cups dan helemaal afkoelen voor je ze uit de vorm wipt!;
6.Laat de cups helemaal afkoelen en vul dan met een laag Griekse yoghurt en een laagje frambozensaus;
7.Maak af met de verse frambozen.

Ingrediënten

  • Voor de cups (voor 3 stuks):
  • 70 gram glutenvrije havermout
  • 2 grote zachte dadels
  • 30 gram kokosolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel honing
  • Bakringen van 6 of 7 cm of een siliconen muffinvorm
  • bakpapier
  • Voor de vulling:
  • Optimel Griekse Stijl Yoghurt
  • eventueel kan ook een laagje jam of geprakte frambozen
  • 9 verse frambozen
  • Granaatappelpitjes
  • kokosvlokken
  • Beetje poedersuiker ter decoratie