Homemade granola
Gewoonhanne

Homemade granola

Recept van blogger Gewoonhanne
  • Lekker als Ontbijt
  • Lekker met Optimel Kwark Citroen
5 - 20 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Smelt de kokosolie in de magnetron en meng deze met de ahornsiroop, citroensap en citroenrasp.
3. Meng in een andere kom de havervlokken, cashewnoten, pompoenpitten en het zout. Voeg hier het kokosolie mengsel aan toe en roer alles goed door elkaar.
4. Bak de granola 5 minuten in de oven op 180 graden.
5. Haal de bakplaat er vervolgens uit het schep de granola om. Bak de granola dan weer 5 minuten. Herhaal dit nog twee keer zodat de granola in totaal 20 minuten gebakken is. Let op! Elke oven is anders en granola kan snel aanbranden, houd de oven dus goed in de gaten en verlaag eventueel de oventemperatuur of baktijd.
6. Laat de granola afkoelen.
7. Maal de helft van de gevriesdroogde aardbeien fijn tot poeder, bijvoorbeeld in een vijzel.
8. Meng dit aardbeienpoeder en de overige gevriesdroogde aardbeien door de granola.
9. Serveer de granola met wat kwark en verse aardbeien.

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 100 gram cashewnoten
  • 50 gram pompoen pitten
  • Snufje zout
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels kokosolie rasp van 1 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • 25 gram gevriesdroogde aardbei