Klop met een garde de eieren goed door. Neem hier de tijd voor.
Voeg hier het water en de Optimel kwark aan toe. Klop samen totdat het samen komt. Meng in een aparte kom de droge ingrediënten samen. Voeg deze geleidelijk toe aan het natte mengsel. Stap van de garde over naar een spatel/pannenlikker.
Vet dan een koekenpan in met een beetje roomboter of plantaardige boter. Zet de pan op medium hitte en lepel een hoopje beslag in de pan. Spreid dit voorzichtig met een de achterkant van de lepel.
Laat zachtjes bakken en draai de fluffy pancakes om de drie minuten om. Goudbruin zijn ze goed.
Stapel ze op een warm bord. Je kunt het bord warm houden in de oven op 100 graden of op een pan met heet water. Beide manieren werken goed.
Top je fluffy pancakes stapel met nog meer vanille kwark en optioneel nog wat vers fruit en icing.
Deel dit recept:
Ingrediënten
150 gram Amandelmeel
50 gram volkoren roggemeel
3 etl Green Sweet Stevia Erythritol
3 eieren
100 ml water
1 thl bakpoeder
1 thl kaneel
150 gram Optimel magere kwark Vanille
Halve inhoud van een vanille stokje
1 eetlepel boter voor het invetten van de koekenpan