Kaiserschmarrn met Optimel Kefir
Foodlies

Kaiserschmarrn met Optimel Kefir

25 minuten
2 personen
Gemaakt met

Aan de slag

1. Splits de eieren
2. Klop de eiwitten in een vetvrije en schone kom tot pieken
3. Klop in een andere kom de eidooiers met de honing, Optimel Kefir, bloem, kokos,- en limoenrasp en een snuf zout tot een dik beslag
4. Vouw nu de eiwitten met een spatel voorzichtig door het beslag, zodat er een luchtig beslag ontstaat
5. Verhit wat boter of olie in een koekenpan
6. Zodra de boter goed gesmolten is, voeg je het beslag toe. (Ongeveer 1 cm dik)
7. Bak de onderkant goudbruin tot dat er belletjes in het beslag ontstaan en draai voorzichtig om. Bak de andere kant ook bruin
8. Breek nu met een spatel de kaiserschmarrn in kleine stukjes en bak nog even kort aan
9. Schep de kaiserschmarrn op een bord. Server met wat Optimel vanilla kwark, blauwe bessen en frambozen en garneer met wat munt en kokosrasp

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 125 ml Optimel kefir granaatappel framboos
  • 1 el honing
  • 1 tl limoen rasp
  • 1 el kokosrasp
  • Snufje zout
  • 2 el Optimel vanilla kwark
  • handje frambozen
  • handje blauwe bessen
  • 2 takjes munt
  • 2 tl kokosrasp