Kefir Chiapudding met homemade rabarber compote
Gewoonhanne

Kefir Chiapudding met homemade rabarber compote

25 minuten
2 personen
Gemaakt met

Aan de slag

1. Neem twee potjes of bakjes en doe hier de chiazaadjes in. Voeg de Optimel kefir toe en roer goed door
2. Zet de potjes in de koelkast voor minimaal 3 uur, maar je kunt dit het beste de avond van tevoren maken en een nachtje in de koelkast zetten, zodat je de volgende ochtend direct kunt ontbijten
3. Maak vervolgens de aardbei rabarber compote. Snijd de rabarber in stukjes en doe deze samen met de aardbeien en een scheutje water (ongeveer 50 milliliter) in een pan
4. Verwarm het geheel en laat de compote 10 minuten zachtjes pruttelen
5. Prak de rabarber en aardbeien met een vork fijn en doe de compote in een potje
6. Haal de chiapudding de volgende ochtend uit de koelkast en top deze met de aardbei rabarber compote en wat verse aardbeien

Ingrediënten

  • 6 eetlepels chiazaad
  • 400 milliliter Optimel kefir naturel
  • 6 stengels rabarber
  • 250 gram (diepvries) aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
  • Ter garnering (optioneel): verse aardbeien