Kers ontbijttaart
Zonderfratsen

Kers ontbijttaart

Recept van blogger Zonderfratsen
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Kers
140 minuten
1 persoon
Gemaakt met

Aan de slag

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van ongeveer 10 cm met bakpapier
  2. Week de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in koud water
  3. Smelt margarine op laag vuur in een kleine steelpan
  4. Weeg de muesli af in een kommetje en giet de gesmolten margarine erbij. Roer tot de margarine goed vermengd is met de muesli.
  5. Vorm een bodem van dit mengsel in de springvorm.
  6. Weeg de Optimel Griekse stijl kers af in een ruime kom.
  7. Spoel je steelpannetje om met heet water. Smelt hierin de geweekte gelatineblaadjes met aanhangend vocht. Doe dit op laag vuur, het mag niet koken!
  8. Giet de gesmolten gelatine bij de Optimel Griekse stijl kers en mix met de mixer op de hoogste stand goed door elkaar.
  9. Verdeel dit mengsel over de mueslibodem en strijk glad.
  10. Zet het taartje minimaal 2 uur in de koelkast

Ingrediënten

  • 50 g Muesli
  • 20 g Margarine
  • 200 g Optimel Griekse stijl yoghurt kers 
  • 2 blaadjes Gelatine