Kokos Ananascake
Jackynobels

Kokos Ananascake

Recept van blogger Jackynobels
  • Lekker als Lunch
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Naturel
20 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Doe de tarwebloem, de havermeel, de kokosrasp en het bakpoeder in een kom en meng.
3. Voeg hier dan 160 gr Optimel Griekse Stijl Yoghurt Naturel, de honing, de eieren en het water bij, meng tot een glad beslag.
4. Giet dit in de cakevorm.
5. Bak de cake ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Laat de cake vervolgens goed afkoelen.
7. Terwijl de cake aan het afkoelen is, maak je de frosting: pureer de ananas door de 100gram Optimel Griekse Stijl Yoghurt Naturel met de honing.
8. Smeer dit op de cake als hij is afgekoeld. Snijd de yoghurt cake vervolgens in 12 stukken.

Ingrediënten

  • 80 gr kokosrasp
  • 2 el bakpoeder
  • 160 gr Optimel Griekse Stijl Yoghurt Naturel
  • 60 gr honing of andere zoetmiddel
  • 3 eieren
  • 50 ml water
  • 50 gr ananas
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gr Optimel Griekse stijl yoghurt naturel
  • 170 gr tarwebloem
  • 100 gr havemeel