Krokante garnalen op z'n Surinaams
Culinessa

Krokante garnalen op z'n Surinaams

20 minuten
4 personen
Gemaakt met

Aan de slag

1. Maak de garnalen schoon maar zorg dat je de staart eraan laat zitten.
2. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
3. Meng kefir, eiwit, aardappelbloem, witte peper, knoflookpoeder en zout tot een glad beslag.
4. Zet een bord met ruim paneermeel klaar.
5. Pak de garnaal bij de staart en dip deze kort in het beslag.
6. Schud het overtollige beslag ervan af en zorg dat deze alom is bedekt met paneermeel.
7. Verhit ondertussen alvast een grote wok met zonnebloemolie.
8. Frituur de garnalen goudbruin en serveer met hot ketchup of eet ze met een squeeze of lime!

Ingrediënten

  • 16 grote tijgergarnalen
  • Snuf zout en peper
  • 50 ml Optimel Kefir Naturel
  • 1 eiwit
  • 30 gr aardappelbloem of maizena
  • 1/2 tl witte pepper
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Paneermeel