Citroen kwark tartelette
Culinessa

Citroen kwark tartelette

Recept van blogger Culinessa
  • Lekker als Lunch
  • Lekker met Optimel Kwark Citroen
20 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water
2. Voeg 200 gr kwark toe in een kom.
3. Verhit ondertussen langzaam 50 g kwark in een pan zonder te koken.
4. Meng lemon curd en heet water in een kom en breng het over in een spuitzak.
5. Als de 5 minuten zijn verstreken, haal je de gelatinebladeren uit het koude water en pers alle vloeistof eruit.
6. Neem de pan van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe.
7. Klop tot alle gelatine is opgelost.
8. Breng nu over naar de rest van de kom en meng.
9. Giet in een spuitzak.
10. Pak de schelpen en verdeel de kwark.
11. Zet in de koelkast en laat het minstens 30 minuten rusten.
12. Spuit de lemoncurd en decoreer met 3 blauwe bessen en een muntblad.
13. Zet terug in de koelkast en haal het er 10 minuten voordat je consumeert uit de koelkast.

Ingrediënten

  • 250 gram Optimel Kwark Citroen
  • 6 bladerdeeg schelp (uit de winkel of van de bakker)
  • 2 gelatine blaadjes
  • 1 Tbsp lemon cur
  • 1 tsp warm water
  • - blauwe bessen
  • munt