Kwark muffins met perzik en vanille

Kwark muffins met perzik en vanille

  • Lekker als toetje
  • Lekker met Optimel kwark perzik vanille
15 minuten
6 personen

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Vet 6 metalen muffinvormpjes licht in met boter en bestuif ze met een beetje cakemeel.
3. Meng 150 gram cakemeel, 50 gram witte basterdsuiker, een ½ theelepel kaneel en een snufje zout in een kom.
4. Klop in een kom 150 gram Optimel Kwark Perzik Vanille met 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 ei en 1 eidooier tot een glad mengsel met een mixer.
5. Voeg het mengsel van cakemeel toe en klop dit tot een glad en dik muffinbeslag.
6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in 25 tot 30 minuten goudbruin.
7. Neem de muffins uit de vormpjes en verdeel ze over 6 bordjes.
8. Verdeel 6 flinke lepels Optimel Kwark Perzik Vanille over de bordjes en garneer het geheel met een kiwi in plakjes, een trosje witte druiven en 6 takjes munt.

Ingrediënten

  • 150 gram + 6 flinke lepels Optimel Kwark Perzik Vanille
  • 150 gram cakemeel
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • boter
  • Snufje zout
  • 1 eierdooier
  • Kiwi, tros druiven en 6 takjes munt

Heb je deze recepten al geprobeerd?