Kwark taart met appel en roodfruit

Kwark taart met appel en roodfruit

  • Lekker als Ontbijt, Lunch, Toetje
  • Lekker met Optimel Kwark Vanille
30 minuten
persoon

Aan de slag

Kwark taart met appel en roodfruit. Het heeft de structuur van een cake, maar het beslag is gebakken in een taartvorm.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met wat boter/olie.
2. Week de rozijnen in lauwwarm water voor 5-10 minuten. Snijd de appel in kleine blokjes. Klop de eieren luchtig in en voeg vervolgens alle ingrediënten (behalve de appel en het rood fruit) toe. Meng alles tot een mooi glad beslag.
3. Roer tenslotte de appelstukjes en het rood fruit door het beslag heen. Giet het beslag in de springvorm.

Zo maak je de crumble:
4. Meng in een kom 50 gram havermeel met 40 gram amandelmeel en 2 el honing. Maak er met je handen een kruimelig deeg van. Is je deeg te droog? Voeg dan 1el water toe. Is je deeg te nat? Voeg dan nog 1 el meel toe.
5. Verdeel de crumble over de taart.
6. Zet de taart 40-50 minuten in de oven en controleer na 40 minuten of de taart gaar is.

Ingrediënten

  • Voor een taart
  • 110 gram havermeel
  • 80 gram Amandelmeel
  • 200 gram Optimel Kwark Vanille
  • 110 gram appelmoes 0% toegevoegde suikers
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • 1 el kaneel
  • 40 gram rozijnen
  • 1 rode appel
  • 125 gram rood fruit naar keuze
  • Voor de cruble
  • 50 gram havermeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 2 el (zonnebloemolie)
  • 2 el honing