Vanille kwark ijsjes met blauwe bessen
Sterkindekeuken

Vanille kwark ijsjes met blauwe bessen

Recept van blogger Sterkindekeuken
  • Lekker als Toetje
  • Lekker met Optimel kwark vanille
15 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

1. Was de blauwe bessen en doe ze in een pan. Zet de pan op een hittebron op middelhoge warmte. Onder regelmatig roeren laat je de bessen veranderen in een soort compote. Het is leuk om nog wat structuur te houden, dus stop op tijd. Koel vervolgens het mengsel goed terug.
2. Voeg de afgekoelde blauwe bessen compote toe aan de Optimel magere kwark en roer voorzichtig door totdat je een gemêleerd mengsel hebt. Giet het vervolgens in de ijsvormpjes tot circa een centimeter onder de rand.
3. Top af met gehakte pistachenoten en honing. Prik de stokjes erin en plaats de ijsvormpjes in de vriezer voor minimaal 4 uur.
4. Als je een ijsje wil eten, houd het vormpje dan heel kort onder stromend warm water. Het komt dat heel eenvoudig los.

Ingrediënten

  • 300 gram Optimel Kwark Vanille
  • 125 gram blauwe bessen
  • 50 gram gepelde pistachenoten
  • 2 eetlepels honing
  • Extra benodigdheden: Ijsvormpjes