Kwarktaart met frambozen
Foodnessnl

Kwarktaart met frambozen

Recept van blogger Foodnessnl
  • Lekker als tussendoortje
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Naturel
45 minuten
12 personen
Gemaakt met

Aan de slag

Bodem:

  1. Vermaal de Bastognekoekjes tot een grof kruim. Hier kun je bijvoorbeeld een keukenmachine of blender voor gebruiken, maar je kunt ze ook verkruimelen met je handen en/of een vork.
  2. Smelt in de tussentijd de roomboter (of gebruik eenzelfde hoeveelheid kokosolie), zodat die vloeibaar is.
  3. Roer de gesmolten olie of boter door de verkruimelde koekjes. Heb je geen springvorm met anti-aanbaklaag, of neem je liever het zekere voor het onzeker? Bekleed de springvorm dan met een velletje bakpapier.
  4. Verdeel de koekkruimels met gesmolten boter over de bodem van de springvorm.
  5. Druk aan en laat staan (liefst in de koelkast).

(Kwark)vulling:

  1. Week de velletjes gelatine in een kommetje koud water, minstens vijf minuten.
  2. Zet er een kom met een bodempje heet water (ongeveer 100 milliliter) naast.
  3. Week de gelatineblaadjes stuk voor stuk in het hete water en roer tot ze oplossen.
  4. Ga door tot alle velletjes gelatine opgelost zijn in het warme water.
  5. Doe alle kwark in een grote kom. Meng het gelatinemengsel door de kwark.
  6. Roer ook de fijn gemalen frambozen erdoor.
  7. Voeg eventueel een beetje honing toe.
  8. Roer goed door tot het een glad geheel is.
  9. Schenk of schep de kwarkvulling bovenop de bodem van koekkruimels.
  10. Zet de kwarktaart in de koelkast en laat minstens twee uur lang opstijven.
  11. Verdeel het rode fruit over de kwarktaart.
  12. Zet terug in de koelkast tot het tijd is om de taart te serveren.

Ingrediënten

  • 700 gram Optimel Griekse Stijl Yoghurt Naturel
  • 400 gram Bastognekoekjes, verkruimeld
  • 50 gram roomboter, gesmolten
  • 700 gram Optimel Griekse Stijl Yoghurt Naturel
  • 100 gram frambozen, fijn gemalen met een staafmixer
  • 8 gelatineblaadjes handje rood fruit, voor de topping

Benodigdheden:

Voor 1 taart / 12 porties, springvorm met diameter van 20 cm