Stoofpeertjes taart
Bettyskitchen

Stoofpeertjes taart

Recept van blogger Bettyskitchen
  • Lekker als Toetje
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Vanille
90 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

Wat te doen?
Schil de peertjes en stoof op laag vuur gedurende 90 minuten in een pannetje met de bessensap, kaneel, kruidnagel en honing.
Schep de stoofpeertjes uit de pan en laat afkoelen.
Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water.
Verwijder het kaneelstokje en steranijs en kook het stoofvocht in tot deze een beetje stroperig wordt.
Maal de speculaas koekjes + 2 eetlepels amandelschaafsel fijn.
Schep de kruimels door de boter en roer goed door.
Vorm hiermee de bodem van de taart en zet in de koelkast om alvast uit te harden.
Voeg een uitgeknepen blaadje gelatine toe aan het kookvocht. Laat smelten, roer goed door en vervolgens afkoelen.
Snijd 1 van de afgekoelde stoofpeertjes in blokken.
Verwijder het klokhuis en steeltje.
Smelt 4 blaadjes gelatine in een pannetje op laag vuur.
Schep hier de Optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaassmaak doorheen.
Voeg tot slot de blokjes stoofpeer en opgeklopte slagroom toe en spatel door.
Schep de yoghurt vulling op de koekdeeg bodem en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Decoreer de taart met de overgebleven twee stoofpeertjes, in plakken of partjes.
Verwarm nog een keer het stoofvocht in een pannetje op laag vuur en giet dit over de Stoofpeertjes taart.
Decoreer met extra geroosterd amandelschaafsel.

Ingrediënten

  • 3 stoofpeertjes (bijv.Gieser Wildeman)
  • 200ml rode bessensap
  • 1 flinke eetlepel honing
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 5 blaadjes gelatine
  • 70gr roomboter (gesmolten)
  • 150gr speculaas koekjes
  • 2 eetlepels amadelschaafsel + extra
  • 450gr Optimel Griekse Stijl Yoghurt Vanille 
  • 150ml slagroom (stijfgeklopt)