Lemon pie met kwark

Lemon pie met kwark

  • Lekker als gebakje, toetje of als tussendoortje
  • Lekker met Optimel Kwark Citroen
30 minuten
8 personen
Gemaakt met

Aan de slag

1. Vet een taartvorm met gekartelde rand licht in met boter (22 centimeter diameter, van metaal en met een losse bodem).
2. Hak 150 gram Maria biscuitjes fijn in een keukenmachine en meng er 25 gram geraspte kokos en 75 gram gesmolten boter door.
3. Bedek de bodem en randen van de taartvormpjes met het koekmengsel. Goed aandrukken met de bolle zijde van een eetlepel.
4. Plaats de taartbodems in de koelkast om op te stijven.
5. Laat 6 blaadjes gelatine 10 minuten weken in een kom koud water.
6. Klop 750 gram Optimel Kwark Citroen los in een kom.
7. Verwarm 50 ml sinaasappelsap in een steelpan. Neem de pan van het vuur en los de blaadjes gelatine erin op. Let op: knijp de gelatine blaadjes goed uit.
8. Meng het lauwe sinaasappelsap door het kwarkmengsel en verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem.
9. Laat de kwarktaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
10. Neem de taart uit de vorm en garneer deze met meringue toefjes uit de winkel of natuurlijk huisgemaakt*.

*Huisgemaakte meringue-toefjes
1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Ontvet een mengkom en 2 mixergardes met heet water en afwasmiddel en droog ze af met een schone theedoek.
2. Klop in de mengkom 2 eiwitten stijf met een mixer en voeg beetje bij beetje 100 gram fijne kristalsuiker toe.
3. Klop het eiwitmengsel enkele minuten tot het glanzend is.
4. Schep het eiwitmengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje.
5. Spuit kleine toefjes op bakplaat bekleed met bakpapier.
6. Laat de meringue toefjes 1 tot 1½ uur in de oven drogen.
7. Bewaar de afgekoelde toefjes tot je ze gaat gebruiken in een luchtdichte pot of trommel.

Ingrediënten:
  • 2 eieren (eiwit)
  • 100 gram fijne kristalsuiker

Ingrediënten

  • 750 gram Optimel Kwark Citroen
  • 150 gram Maria biscuitjes
  • 25 gram geraspte kokos
  • 75 gram gesmolten boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 50 ml sinaasappelsap

Heb je deze recepten al geprobeerd?