Limoncello kwarkbollen
Foodness

Limoncello kwarkbollen

Recept van blogger Foodness
  • Lekker als Dessert
  • Lekker met Stukjes gekonfijte citroen
30 minuten
6 personen
Gemaakt met

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng je eerst alle natte ingrediënten door elkaar: Optimel kwark, eieren, citroenrasp, gesmolten kokosolie (of gebruik 1 el olijfolie).
  3. Meng dan alle droge ingrediënten door elkaar: speltbloem, bakpoeder, zout.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met de natte ingrediënten. Meng tot je een zo goed als glad beslag hebt.
  5. Mocht je rozijnen willen toevoegen, roer die dan nu door het beslag!
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Pak een eetlepel, maak hem nat in een kopje met water en schep een dot beslag op het bakpapier. Gebruik een tweede natte lepel om er een mooi balletje van te maken. Maak de bollen af door ze met een natte vinger glad te strijken. Klinkt gek, werkt echt!
  8. Leg de kwarkbollen op genoeg afstand van elkaar zodat ze tijdens het bakken niet tegen elkaar aan komen.
  9. Bak ze 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius.
  10. Laat even afkoelen, snijd ze doormidden en serveer met flinke schep Optimel kwark citroen ertussen. Enjoy!

Ingrediënten

  • speltbloem 150 gram
  • 1 tl bakpoeder
  • eieren 2 stuks
  • 250 gram Optimel kwark citroen
  • 1 el kokosolie
  • 2 el citroenrasp
  • Snufje zout

Heb je deze recepten al geprobeerd?