Ontbijttaart
Sterkindekeuken

Ontbijttaart

Recept van blogger Sterkindekeuken
  • Lekker met Optimel Kwark Aardbei
220 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

Deze ontbijttaart hebben we gemaakt met @optimel magere kwark met aardbeien smaak. De bodem bestaat uit zelfgemaakte granola, honing en dadels. Als topping hebben wij gekozen voor vers fruit!

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water en smelt de kokosolie.
  2. Maal havermout fijn in een hakmachine. Voeg dadels toe en ga door met malen. Voeg wat gesmolten kokosolie en honing toe en maal opnieuw. Voeg granola toe en meng goed door.
  3. Pak de springvorm en bekleed de onderkant met bakpapier. Doe het bodemmengsel in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  4. Verwarm een klein deel van de kwark in een pan (niet te heet laten worden en absoluut niet laten koken, anders gaat het schiften) en los hierin de gelatineblaadjes op.
  5. Voeg samen met de rest van de kwart en voeg ook de bramen toe.
  6. Giet de magere kwark in de springvorm en laat even afkoelen.
  7. Zet de taart vervolgens minimaal 3 tot 4 uur in de koelkast en serveer daarna met vers fruit.

Ingrediënten

  • 1000 gram Optimel Aardbeien Kwark⁠
  • 250 gram bramen⁠
  • 250 gram besjes⁠
  • 250 gram bosbossen⁠
  • 140 gram ontpitte dadels⁠
  • 125 gram havermout⁠
  • 20 gram kokosolie
  • 5 gelatineblaadjes
  • 3 eetlepels honing⁠
  • 1 flinke hand (huisgemaakte) granola