Pompoen ontbijttaartjes
OhMyPie

Pompoen ontbijttaartjes

Recept van blogger OhMyPie
  • Lekker met Optimel drinkyoghurt spiced sinaasappel
45 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 155 graden hetelucht.
  2. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
  3. Doe het amandelmeel in een mengkom, spatel hier de eieren, pompoenpuree (én de drinkyoghurt ), zoetmiddel, citroenrasp, speculaaskruiden, zout en het bakpoeder doorheen. Proef even of jouw beslag op smaak is, zo niet voeg nog wat zoetmiddel toe. Gebruik je baking soda? Los dit dan nu op met het citroensap in een klein kommetje en spatel dit door het beslag heen.
  4. Verdeel het beslag over de 2 springvormpjes. Extra lekker met een pecannoot on top!
  5. Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten.
  6. Laat de taartjes afkoelen buiten de oven.
  7. Wil je er een icing op maken? Roer dan een lepel water door poedersuiker, roer dit door elkaar en verdeel dit over de taartjes. Je kan er ook voor kiezen om wat kokosyoghurt over de taartjes te verdelen.
  8. Top de taartjes af met wat pecannoten en geniet!

Ingrediënten

  • 110g amandelmeel of 90 g glutenvrij havermeel
  • 2 eieren
  • 100 g pompoenpuree én 50 ml drinkyoghurt
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 tl bakpoeder OF 1/2 tl baking soda
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • Optioneel: enkele pecannoten  en 2 tl speculaaskruiden of  kaneel