Stracciatella cheesecake
zannahofstede

Stracciatella cheesecake

Recept van blogger zannahofstede
  • Lekker als Toetje
  • Lekker met Optimel Kwark Stracciatella smaak
300 minuten
8 personen
Gemaakt met

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier (bij voorkeur 20cm diameter). Smelt de boter in een pan.
  2. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel over de bodem van de vorm. Druk goed aan.
  3. Meng in een kom de Optimel kwark Stracciatella smaak, crème fraiche en de suiker.
  4. Voeg al kloppend de eieren 1 voor 1 toe. Verdeel over de vorm.
  5. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven voor 60 minuten.
  6. Zet de oven uit na een uur met de deur op een kiertje. Laat de cheesecake een uur afkoelen.
  7. Laat daarna nog 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Versier met chocolade en enjoy!

Ingrediënten

  • 240 g (glutenvrije) oreo's
  • 50 g margarine
  • 450 g Kwark Stracciatella smaak
  • 125 g crème fraiche light
  • 100 g witte bastardsuiker
  • 3 eieren