Geplaatst op:
Tess Milne brengt een ode aan het ontbijt

Tess Milne brengt een ode aan het ontbijt

Samen met Optimel ga ik de komende tijd op zoek naar de leukste ontbijtrecepten die lekker smaken en goed voelen.

Ik heb namelijk het gevoel dat het ontbijt jarenlang het ondergeschoven kindje is geweest dat, totdat de Açai bowl langskwam, vrij weinig tot geen aandacht kreeg. Vergelijk dat met ons avondeten, Michelinster restaurants en Netflix programma’s worden eraan gewijd. Tijd om daar voor mezelf verandering in te brengen want het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik klop haar glitterjurk uit mijn stoffige kast en zet de krulspelden in haar glinsterende haren. Dit is een ode aan het ontbijt, Woodstock ‘69 voor onze smaakpapillen. Ik zal jullie verrassen met ideeën die je in je wildste dromen nog niet kan bedenken. Wij gaan dit rustmoment aan het begin van onze dag reclaimen met de sierlijkheid van een Mademoiselle de Parisienne.

Ik wil beginnen met een eerbetoon aan het favoriete ontbijt uit mijn jeugd. Met mijn Engelse roots kan dat niets anders zijn dan een full English breakfast with a ‘cuppa tea’ and milk. Ik maak voor jullie een gezonde variant van dit recept. En omdat ik al een paar jaar geen vlees meer eet, steek ik hem in een vegetarisch jasje. Oh joyful day, oh happy day!

Ik heb nog nooit een recept geschreven dus don’t judge. Dit heb je nodig:

  • olijfolie om in te bakken
  • zout
  • peper
  • 2 eieren
  • 3 (lekkere) vegetarische worstjes
  • 2 groene asperges
  • 1 grote tomaat doormidden gesneden
  • 1 stuk halloumi kaas
  • 1 blik baked beans
  • 2 sneetjes brood


Het spreekt redelijk voor zich. Je bakt de eieren, ik houd zelf van scrambled eggs maar het kan ook sunny side up. Bak vervolgens in dezelfde pan de half doorgesneden tomaat. De worstjes, halloumi en baked beans bak je allemaal in andere pannetjes. Je toast het brood, zet een sterke kop thee met melk. Et voilà, een full English breakfast vegetarian style. Toegegeven: mijn man hielp me wel toen ik aan het jongleren was met de pannen. Ook ben ik er achter gekomen dat je eten koud wordt als je er eerst een blogwaardige foto van maakt (haha).

Ook super lekker te combineren met English scones, yoghurt en aardbeien.

Bon appétit!