Yoghurt cheesecakejes met blauwe bessen
Beaufood

Yoghurt cheesecakejes met blauwe bessen

Recept van blogger Beaufood
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Vanille
40 minuten
6 personen
Gemaakt met

Aan de slag

  1. Meng voor de vulling 275 gr griekse stijl vanille yoghurt van optimel met 75 gr roomkaas en 2 kleine eitjes.
  2. Ontpit 150 gr dadels en kneed samen met 150 gr havermout, een snufje zeezout en twee el water tot een deegbal. Rol zes balletjes van het deeg en druk ze plat in de holtes van een ingevette muffinvorm. Schenk de yoghurt vulling erin.
  3. Pureer 80 gr blauwe bessen met 3 el water. Schep een lepeltje op elk taartje en roer een keertje door met de achterkant van de lepel, zodat er een mooie swirl ontstaat.
  4. Bak de cheesecakejes 25 minuten in de oven op 175 graden. Laat ze even afkoelen ennn eet smakelijk!
  5. Je kunt ze het beste in de koelkast bewaren.

Ingrediënten

  • 275 gr griekse stijl vanille yoghurt van Optimel
  • 75 gr roomkaas 
  • 2 kleine eitjes
  • 150 gr dadels
  • 150 gr havermout
  • snufje zeezout
  • water
  • 80 gr blauwe bessen