Yoghurtcake
IlonkaSmits

Yoghurtcake

65 minuten
10 personen
Gemaakt met

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 165 graden
2. Vet de cakevorm in met boter
3. Roer het bakpoeder door de bloem
4. Mix in een kom de eieren, basterdsuiker en boter tot een luchtig mengsel
5. Voeg de bloem, het bakpoeder en de drinkyoghurt toe aan het mengsel en mix dit op een lage stand tot een glad beslag
6. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak de cake in 50 minuten gaar

Tip: om te testen of de cake gaar is kan je er een saté prikker in steken, als er geen beslag aan de prikker zit als je deze uit de cake haalt is de cake gaar

Ingrediënten

  • 240 ml Optimel Kefir Naturel
  • 3 eieren
  • 160 gr basterdsuiker
  • 120 gr boter
  • 200 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder