Yoghurtkefir cake met necatrine & granaatappelpitjes
Foodnessnl

Yoghurtkefir cake met necatrine & granaatappelpitjes

50 minuten
10 personen
Gemaakt met

Aan de slag

1. Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar (bloem, bakpoeder, suiker, zout). Zorg dat er geen klontjes meer in zitten
2. Meng daarna alle natte ingrediënten door elkaar (kefiryoghurt, olie, eieren, citroensap)
3. Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met natte ingrediënten. Roer met een garde of lepel tot je een glad beslag hebt
3. Bak de cake in een ronde, ingevette bakvorm. Bak 35 minuten in de oven op 180 graden Celsius, tot een satéprikker die je in de taart steekt er volledig schoon uit komt. Laat de taart goed afkoelen
4. Maak nu de topping: Check of de kwark goed stevig is. Om de kwark nog iets steviger te maken kun je er hangop van maken, zodat het beter geschikt is als taart topping! Laat de kwark hiervoor een uurtje (of liever een nacht lang) uitlekken in een (schone) theedoek die je bv. in een zeef legt en boven een kom hangt. Het overtollige vocht drupt hierdoor heel langzaam door de theedoek heen. Wat je overhoudt is mooie extra stevige yoghurt (hangop genoemd)
5. Roer de kwark of hangop los met het poedersuiker
6. Snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden, zodat je twee cirkels overhoudt
7. Verdeel 1/3 van de icing over het de onderkant van de taart, zodat het tussen de twee lagen cake komt. Zet de bovenkant erop
8. Verdeel de overige 2/3 van de icing over de bovenkant van de cake
9. Garneer met partjes nectarine & granaatappelpitjes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder (14 gram)
  • 100 kokosbloesemsuiker
  • Snufje zout
  • 300 ml Optimel Kefir Necatrine
  • 100 ml olie
  • 3 eieren
  • 1 tl citroensap
  • Optimel Kwark naturel
  • 30 gram poedersuiker
  • 1/2 nectarine, in pratjes
  • 3 eetlepels granaatappelpitjes