Recept

Kwark vanille met appel

  • Lekker alsOntbijt, tussendoortje of toetje
  • Lekker metGeroosterde pecannoten
  • 15 min
  • 2

Lekker aan de slag:

  1. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes inclusief schil.
  2. Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur met een klontje boter erin. Voeg de appelstukjes toe en bak deze voor een paar minuten.
  3. Voeg dan het water toe samen met de honing, kaneel en gewassen rozijnen.
  4. Zet het vuur laag en laat de boel voor een minuut of 8 door pruttelen tot de appel zacht is.
  5. Verdeel de cruesli over 2 glazen en schep hierna de Optimel vanille kwark erop. 
  6. Maak af met het appel mengsel en de geroosterde pecannoten. 
  7. Geen fan van lauwwarm? Bereidt het appel mengsel dan een uurtje van tevoren. 

Ingrediënten:

  • 1 bak Optimel magere kwak vanille
  • 8 eetlepels cruesli
  • 1 Jonagold appel
  • 2 el rozijnen
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 el honing
  • klontje roomboter
  • 5 el water
  • 1 handje geroosterde pecannoten