Recept

Griekse stijl yoghurt framboos taart

  • Lekker alsgebakje, toetje of als tussendoortje
  • Lekker metOptimel Griekse stijl yoghurt frambozen
  • 30 minuten
  • 8 personen

Lekker aan de slag:

1. Smelt 75 gram boter in een steelpan. Verkruimel 150 gram speltkoekjes (of volkorenkoekjes) en meng dit met de gesmolten boter.
2. Pak de randen van een springvorm (20 cm) in met bakpapier.
3. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan.
4. Laat 6 blaadjes gelatine in een kom koud water weken.
5. Klop in een mengkom 150 g roomkaas light romig met een mixer.
6. Meng de romige roomkaas goed met 1 beker Optimel Griekse stijl yoghurt frambozen.
7. Verwarm in een steelpan 2 eetlepels water en los de 6 blaadjes gelatine (goed uitgeknepen) erin op.
8. Meng de gelatine door het yoghurtmengsel en schep dit in de springvorm.
9. Laat de yoghurttaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
10. Garneer de yoghurttaart met 2 bakjes verse frambozen.
11. Snijd de taart in 8 punten en serveer met verse frambozensaus*.

*Frambozensaus: Pureer 1 bakje frambozen met een staafmixer tot saus en zeef de pitjes eruit. Voeg naar smaak wat poedersuiker en/of 1 scheutje citroensap toe.

Voor taart heb
je geen reden
nodig

Ingrediënten:

  • 450 g Optimel Griekse stijl yoghurt framboos
  • 75 g Campina ongezouten roomboter
  • 150 g speltkoekjes of volkorenkoekjes
  • 6 blaadjes gelatine
  • 150 g roomkaas light
  • 2 bakjes verse frambozen