Recept

Havermout pannenkoekjes met aardbeienkwark en banaan

  • Lekker alsontbijt, lunch of als toetje
  • Lekker metOptimel kwark aardbei
  • 25 minuten
  • 4 personen

Lekker aan de slag:

1. Pureer in een hoge mengkom met de staafmixer de havermout, zelfrijzend bakmeel, zout, melk en het ei tot een glad beslag.
2. Klop met de mixer in een ontvette kom het eiwit stijf.
3.  Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag. 
4. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin van beslag twee kleine pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin. 
5. Bak op deze wijze nog 6 kleine pannenkoekjes.
6. Pel de bananen en snijd deze in plakjes.
7. Verdeel vier pannenkoekjes over vier borden en beleg elk pannenkoekje met Optimel kwark aardbei en plakjes banaan. Dek dit af met de overige pannenkoekjes en verdeel hierover Optimel kwark aardbei en de overige plakjes banaan.

Ingrediënten:

  • 450 gram Optimel kwark aardbei
  • 65 gram havermout
  • 65 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 225 ml melk
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 4 klontjes boter
  • 2 kleine bananen
  • Extra nodig: staafmixer en mixer