Recept

Kwark pancakes met appel en kaneel

  • Lekker alsontbijt en lunch
  • Lekker metOptimel vanillekwark
  • 15-20 minuten
  • 2 personen

Lekker aan de slag:

Doe alle ingrediënten voor de pancakes in een kom en roer door elkaar. Gebruik een (ijs)lepel om de pancakes in de pan te scheppen. Bak de pancakes met een beetje boter aan beide kanten goudbruin. Voor de topping: schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Roer er wat kaneel en suiker door en doe het mengsel in de pan nadat je de pancakes hebt gebakken. Roer door tot de appeltjes gekarameliseerd zijn. Verdeel de pancakes over twee borden, schep er wat van het appelmengsel bij en maak het af met wat vanillekwark. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • 350 gram Optimel vanillekwark

Ingrediënten topping

  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • 1 el suiker
  • 2-3 el Optimel vanillekwark