park in de spotlight!

Elke 2 weken staat er een ander park in de spotlight. Houd de pagina in de gaten voor leuke weetjes en acties!

Vogels enzoo…

Voer zelf de Australische honingpapegaaien en kijk bij het voeren van de pinguïns en pelikanen. Ontdek verschillende vogels tussen het groen van de Filipijnse jungle en bekijk de sierlijke flamingo’s van heel dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras. Ook de unieke vogeldemonstratie mag je niet missen. Je ziet de vogels hier van dichtbij vliegen, eten en jagen zoals zij dat in de natuur gewend zijn. Maar Avifauna biedt zooveel meer. Zo zijn er niet alleen vogels, maar is er ook een halfapen verblijf waar je zelf tussen de groep ringstaartmaki’s en rode vari’s kunt wandelen! In de Oosterse tuin zie je rode panda’s van heel dichtbij! In 2016 opent Nuboso; een mini Zuid-Amerikaans nevelwoud met dwergaapjes en bijzondere vogels. Tenslotte beleef je urenlang speelplezier in de reusachtige speeltuin….

* Let op: in de maanden juli en augustus zijn de kaartjes alleen te bestellen tegen 30% korting.

Bestel je kaartjes

Lori Landing
In de Lori Landing wandel je door een ruig landschap van rode rotsen met aboriginal tekeningen, termietenheuvels en tropische planten. De Lori Landing herbergt een grote kolonie Australische lories. Het is een leuke belevenis voor jong en oud om de lories op de hand te laten neerstrijken en ze met een cupje nectar te voeren.

Nuboso Nieuw in 2016 (verwachte opening eind mei)
In Nuboso ontdek je de dieren uit het Zuid-Amerikaanse nevelwoud. Een prachtig gebied waar je tussen de dwergaapjes (zoals de rode titi’s en witgezicht oeistitie’s) en bijzondere vogels (zoals de kuifseriema’s) wandelt.

Vogeldemonstraties
Met de spannende vogeldemonstraties maak je een unieke belevenis mee. Je ziet de vogels van dichtbij vliegen, eten en jagen zoals zij dat in de natuur doen. Huiver als een roofvogel op zijn prooi duikt of een kuifseriema een slang “doodt”. Ontdek hoe een gier een ei openbreekt. En zie hoe uilen en ara’s cirkelen boven de grote vijver in het park. Van april tot en met oktober tonen de vogels elke dag hun natuurlijk gedrag, terwijl de verzorgers je interessante wetenswaardigheden vertellen.

Contact
Vogelpark Avifauna
Hoorn 65
2404 HG Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 – 487575