Parken in de spotlight!

Klimbos Garderen
Centraal op de Veluwe, midden in de natuur vindt u Klimbos Garderen. Door een uniek zekersysteem waarbij u continu gezekerd bent, is dit het veiligste klimbos van Nederland. In Klimbos Garderen vindt u diverse parcoursen, waaronder een parcours met uitsluitend tokkels en een parcours vol met fun onderdelen. Ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit klimbos dus zeer geschikt!
Lees meer ›

Wat is een klimbos?
Een Klimbos is een relatief nieuwe vorm van attractiepark. In een klimbos klim je van boom tot boom waarbij je verschillende bruggen of obstakels tegenkomt. In Klimbos Garderen kom je in het park ruim 40 bruggen tegen die je vrij mag beklimmen. Je heb totaal 2uur de tijd om zelf te bepalen welke parcoursen je wil beklimmen. Het meest spectaculaire is ons tokkelparcours, waarbij je van boom tot boom zoeft. Er zijn er totaal 8 in Klimbos Garderen aanwezig. Een spannende en vooral uitdagende activiteit die voor iedereen leuk is om te doen. Vanaf welke hoogte wil jij tokkelen?

Veilig klimmen
Als ouder wil je natuurlijk graag een veilig uitje hebben. Allereerst krijg je een klimgordel aangemeten en daarna volgen de instructies. Klimbos Garderen gebruikt het expoglider systeem waarbij je als deelnemer continu gezekerd zit. Je hoeft je dus niet om te zekeren en dat is natuurlijk erg fijn! Je bent minimaal 1.20m en hebt natuurlijk geen hoogtevrees en houd van een beetje uitdaging. Als ouder geldt de regel dat je maximaal 3 kinderen onder de 12jaar moet begeleiden.
Lees meer ›

Smile!
Tijdens het tokkelen wordt je in klimbos Garderen op de foto gezet, hoe leuk is dat! Je kunt je eigen tokkelfoto na bestellen in het origineel of gewoon gebruiken voor op je facebookpagina. Een super leuk aandenken toch? Daarnaast kun je uiteraard in onze kiosk een ijsje, frisdrank, snacks, koffie en thee krijgen. Aan de overkant van ons klimbos parkeert u gratis de auto en kunt u eventueel naderhand dineren. Wij zien jullie graag terug in het leukst, veiligste en hoogste klimbos van Nederland; Klimbos Garderen!

Contact
Klimbos Garderen
Putterweg 81
3886 PG Garderen

Grottes de Han

Domaines des Grottes de Han
Het Domein van de Grotten van Han, pure wildlife en een mysterieuze onderaardse wereld. Laat je betoveren door de magische Grot van Han en ga op avontuur in het Wildpark. Een onvergetelijke beleving.
Dankzij de nieuwe verlichting ontsluieren de galerijen zich als nooit tevoren. Een pareltje dat terecht haar 3* in de Groene Michelingids verdient!

Bovengrondse betovering
Nadat je volop hebt genoten van het adembenemende schouwspel onder de grond wacht je een al even betoverende wereld bovengronds. In het 250ha grote wildpark, dat in 2015 verkozen werd tot beste Wildlife park in België en dat volledig gewijd is aan het behoud en de bescherming van bedreigde diersoorten, ontdek je de indrukwekkende Europese “Big Five”: de bruine beer, de wolf, de bizon, de lynx en nu ook de veelvraat:
Lees meer ›

de meest geduchte dieren sinds de Prehistorie. Trek je wandelschoenen aan, volg het natuurlijke wandelpad van 5km en ervaar de magische kracht van de natuur! Via dit wandelpad ontdek je de bladerdakbrug die je tot in de kruin van de bomen brengt. Geniet je liever zittend van deze schoonheid? Stap dan aan boord van de Safaricar, en laat jezelf meevoeren op de tonen van de vrolijke melodie van het Domein!

Contact
Domaine des Grottes de Han
Rue J.Lamotte 2
5580 Han-sur-Lesse
Telefoon: 00 32 468 222 906