Sauna tips van Optimel

Sauna tips van Optimel

 1. Tip 1
  Wij adviseren je om een eigen badjas, handdoekenset en badslippers mee te nemen naar de thermen. Uiteraard zijn deze zaken ook te huur of te koop bij de receptie.
 2. Tip 2
  Vanuit hygiënisch oogpunt is badkleding in de sauna vaak niet toegestaan. Badkleding sluit namelijk de huidporiën af die de sauna juist doet openen. Omdat er op naakt nog wel eens een taboe rust, bieden enkele thermen locaties speciale dagen die alleen voor dames toegankelijk zijn. Eenmaal binnen zal je merken dat het snel genoeg went. Iedereen is immers bloot! Natuurlijk ben je vrij om tussen de verschillende sauna onderdelen een badjas te dragen of een handdoek om te slaan. In de rustruimten en restaurants is het dragen van een badjas altijd verplicht.
 3. Tip 3
  Hoewel ieder vrij is naar eigen voorkeur een saunagang of saunarondje te maken, bestaat er een richtlijn voor gezond saunagebruik. Zorg in de eerste plaats dat je al je benodigdheden compleet hebt: twee handdoeken, een badjas en badslippers. Neem daarna een warme douche. Hierna ben je klaar voor de eerste sauna!
 4. Tip 4
  Wij adviseren je huid niet te scrubben vóór gebruik van de zonnebank.
 5. Tip 5
  Neem voldoende rust voordat je je saunagang herhaalt. In deze pauze kun je je vochtbalans aanvullen door iets te drinken.
 6. Tip 6
  Bezoek je voor het eerst een sauna? Dan adviseren wij je op een onderste of middelste bank plaats te nemen. Geoefende saunabezoekers nemen vaak plaats op de hogere banken. Kies voor een zittende of liggende positie, met de voeten op gelijke hoogte als de billen. Hierdoor warmt je lichaam gelijkmatiger op. De badslippers laat je buiten de cabine staan. Gebruik van een handdoek is noodzakelijk i.v.m. de hygiëne en de hete banken.
 7. Tip 7
  De meeste thermen bieden een uitgestrekte tuin met zwembad, terras en ligbedden. In de buitenlucht kun je genieten van een drankje of tussendoortje, een leesboek of gesprek met andere saunabezoekers.
 8. Tip 8
  Je kunt je bezoek uitbreiden met een heerlijke beautybehandeling of massage. De specialisten van de thermen leggen je graag in de watten!
 9. Tip 9
  Gevarieerde menukaarten bieden een ruime keuze aan lunchgerechten, dinersuggesties of smakelijke en goed verzorgde tussendoortjes. Het nuttigen van zelf meegebrachte consumpties is niet toegestaan.