Wat is wellness?

Wellness is een dag heerlijk tot rust komen door te genieten van vele (bubbel)baden, sauna’s en rustruimtes, zodat je weer helemaal opgeladen bent en er tegenaan kan. Een dagje wellness staat gelijk aan een dagje vakantie: even helemaal weg zijn van de buitenwereld en even bijkomen van je (soms) drukke leven.

Meer lezen › X

Ontspanning & tijd voor jezelf

Een dagje wellness staat gelijk aan ‘ik-tijd’, tijd voor jezelf maar is ook een dag om samen met je vriend, vriendinnen of je moeder te genieten, bij te kletsen, te lachen en te ontspannen. Om volledig tot rust te komen adviseren wij je om je telefoon, laptop, tablet of camera thuis te laten.

Meer dan alleen sauna

Een sauna is niet alléén maar de hele dag in een hete ruimte zitten. Je kunt bijvoorbeeld genieten van verschillende whirlpools, hottubs, jetstream-, kruiden- en soms zelfs zoutwaterbaden, maar ook egaal bijkleuren met zonnig weer. Hierdoor heb jij geen last meer van witte lijnen en bijzondere figuren. De wellnessresorts hebben verschillende restaurants waar je kunt genieten van een gezonde shake of een smakelijke lunch/diner. Kortom, een dag genieten!

Eerste keer wellness

80% van de Nederlanders is nog nooit naar een wellnessresort geweest, omdat zij het 'eng' vinden om naakt te zijn waar ‘vreemden’ bij zijn, jammer! Wist je dat je in feite slechts 18% van je wellnessdag écht naakt bent? De rest van de tijd heb je bijvoorbeeld in het restaurant of op het terras een badjas aan en in de sauna kan je een badhanddoek omslaan. Dus het valt eigenlijk reuze mee.

Wellness & gezondheid

Een dagje wellness is niet alleen heel ontspannend, het heeft ook nog heel veel gezondheidsvoordelen. Van betere doorbloeding tot een betere weerstand, van ontstressen tot detoxen, een dagje wellness doet meer voor je dan dat je zou verwachten.

Meer lezen › X

Ademhaling

Allereerst draagt warmte bij aan een betere doorbloeding van je lichaam waardoor je spieren ontspannen. Onder andere je ademhalingsspieren profiteren hiervan. Zo kun je makkelijker en vrijer ademen.

Weerstand

Door steeds tussen warmte en kou te wisselen bouwt je lichaam op den duur een betere weerstand op en ben je minder vatbaar voor griep of verkoudheid.

Schoonspoelen

In de sauna zweet je veel afvalstoffen uit. Je lichaam wordt op die manier ‘schoongespoeld’. Zorg er wel voor dat je genoeg water drinkt om je vochtgehalte in je lichaam op pijl te houden.

Stress verminderen

Als laatste werkt een dagje wellness ook stress verminderend. Omdat je geen telefoon, tablet of andere elektronische apparaten de sauna in mag nemen, krijg je geen prikkels van buitenaf. Op die manier kun je helemaal tot rust komen en ontspannen in de sauna’s en baden. Telefoons/tablets morgen in het gehele resort niet gebruikt worden

Badkleding

Als je liever echt niet naakt wilt, dan zijn de badkledingdagen iets voor jou. De meeste wellnessresorts organiseren 1 dag in de week een badkledingdag, waarop jij het het resort op je gemak kunt verkennen.
Het verschilt per wellnessresort wanneer de badkleding dagen zijn. Bekijk per resort wanneer de eerstvolgende is.

Resorts ›