Lemon poppyseed cake

  • 10 minuten voorbereiding
  • 50 minuten kooktijd
  • 10 personen

Ingrediënten

  • 150g speltbloem
  • 50g speltmeel
  • 125g Optimel Magere kwark vanille
  • 50g boter (of olijfolie)
  • 3 eieren
  • 15g (1 grote el) maanzaad
  • 30g kokosbloesemsuiker (of 4 el agave)
  • 4 druppels vanille
  • 1 grote citroen of 2 kleine (sap + zest)
  • 1 zakje baking soda
  • Snufje zout

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem en het meel en voeg hier een snuf zout aan toe. Klop in een kom de eieren luchtig en meng hier vervolgens de boter, kwark, suiker (of agave), vanille en de rest van de citroen aan toe.
  2. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng met een spatel tot een beslag. Spatel nu het maanzaad door het beslag.
  3. Voeg in een kommetje het citroensap en de baking soda bij elkaar en meng tot een papje. Verdeel voorzichtig met een spatel door het beslag.
  4. Vet een cakevorm in met boter of olijfolie en giet hier het beslag in.
  5. Bak de cake in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je de cake aansnijdt.