Nieuw van Optimel, Optimel Proteïne

Een lekkere keuze voor je dagelijkse bron van eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk voor het behoud van sterke botten en spieren. Zoals je van Optimel gewend bent zit ook in deze producten 0% vet en zijn er geen suikers toegevoegd.

Kies je voor Optimel? Dan kies je voor iets lekkers én iets goeds!

Optimel Proteine

Optimel Proteïne Bosbes Vanillesmaak

Optimel Proteïne is van nature rijk aan eiwit en een bron van calcium. Het is een yoghurt met de lekkere smaak van Optimel zoals je gewend bent. 0% vet en geen toegevoegd suiker. Een lekkere en goede keuze voor een kick start van je dag of lekker bij de lunch, tussendoor, als toetje of na het sporten. 

Optimel Proteïne Perzik Passievrucht 

Nieuwe Optimel Proteïne yoghurt in de smaak perzik passievrucht met de heerlijke smaak van Optimel zoals je gewend bent. 0% vet en geen toegevoegd suiker. Een lekkere en goede keuze voor een kick start van je dag of lekker tussendoor, als toetje of na het sporten. 

Optimel Proteine
Optimel Proteine

 

Optimel Proteïne Aardbei Banaan

Kies je voor Optimel Proteïne dan kies je voor iets lekkers én iets goeds. De nieuwe drinkyoghurt aardbei bannaan heeft de lekkere smaak van Optimel zoals je gewend bent. 0% vet en geen toegevoegd suiker.  Kick start je dag of lekker voor tussendoor, als toetje of na het sporten. 

 

Optimel Proteïne Perzik Peer 

Nieuw van Optimel. 0% vet en geen toegevoegd suiker. Een lekkere en goede keuze met 60 gram proteïne per pak voor een kick start van je dag of lekker tussendoor, als toetje of na het sporten. 

Optimel Proteine

 

Libelle loopt de Vierdaagse met Optimel proteïne!

 

 

Vier vrouwen, vier dagen, vele kilometers! Nelleke, Femke, Isabella, en Marieke doen mee aan de Nijmeegse Vierdaagse met behulp van ons nieuwe product: Optimel proteïne

Libelle loopt de Vierdaagse met Optimel proteïne

Al die kilometers vragen veel van je spieren, dus eiwitten zijn cruciaal voor herstel. Niet alleen voor de Vierdaagse, maar voor iedereen. Optimel proteïne biedt hierin een makkelijke en lekkere optie om voldoende eiwitten binnen te krijgen! Wil je meer weten over eiwitten? Klik dan hier.

Bron: Libelle.nl 

Libelle loopt de Vierdaagse met Optimel proteïne

De komende weken bereiden ze zich voor samen met Libelle en krijgen ze tips van experts in een zesdelige videoserie op Libelle TV. In deze video's krijgen de dames meer informatie over o.a. voeding en beweging. Kijk hier de video! 

Bron: Libelle.nl

Libelle loopt de Vierdaagse met Optimel proteïne

Met al deze voorbereidingen hopen de vier dames de Via Gladiola te halen met elkaar. 

Ben jij benieuwd? Klik dan hier en blijf op de hoogte! 

Waarom extra eiwitten?

Iedere dag wordt 1-2 % van je spieren vervangen door nieuw spierweefsel. Dat betekent dat in 2-3 maanden de hele spier in je bovenbeen is ‘ververst’. Eiwitten dragen bij aan dit proces, dus aan het behoud van je spieren. Elke dag weer. 

Vanaf je 50e begin je te merken dat dit proces niet meer zo makkelijk gaat als toen je twintig was. Het lichaam maakt heeft iets meer moeite om nieuw spierweefsel aan te maken. Door wat extra te bewegen en wat meer eiwitten te eten, stimuleer je de spieraanmaak. Dit helpt om langer vitaal te blijven. 

Hoe zit dat met sporten?

Mensen die veel sporten hebben wat meer eiwit nodig dan mensen die gemiddeld bewegen. Dit omdat spieren moeten herstellen van de inspanning of omdat we graag willen dat de spieren groeien. De meeste eiwit die je hiervoor nodig hebt komt uit de gewone voeding. En soms kan het handig zijn om wat extra eiwit binnen te krijgen. Daarvoor is Optimel ProteÏne een handige oplossing. Zeker als je niet meteen een bodybuilder wil zijn.

Goed verdelen over de dag

Anders dan koolhydraten en vetten, kan het lichaam geen eiwitten opslaan om later te gebruiken. Om het meeste voordeel te halen uit eiwitten in je voeding, kun je het beste ongeveer evenveel eiwitten eten in de ochtend, bij de lunch en bij het avondeten. Goed verspreid over de dag dus. Zo kan je lichaam ze meteen gebruiken. 

Bij de warme maaltijd lukt dat meestal wel, maar bij het ontbijt en de lunch is dat niet altijd even gemakkelijk. Een glas of een schaaltje Optimel Proteine kan dan helpen.