Zijn Optimel producten gepasteuriseerd of gesteriliseerd?

Alle producten van FrieslandCampina zijn gepasteuriseerd of gesteriliseerd. De rauwe melk krijgt in de fabriek een hittebehandeling doordat het in de machine langs stalen platen stroomt. De melk wordt daarbij kort verwarmd tot 72 graden Celsius. Sommige melk wordt nog een keer extra verhit; tot meer dan 100 graden Celsius. Deze producten noemen wij 'lang houdbaar' en kunnen, mits gesloten, buiten de koelkast bewaard worden.

Zit er gelatine in jullie Kwark?

In onze Optimel Kwark gebruiken wij geen gelatine (meer). Wanneer er gelatine wordt toegevoegd aan een product dan staat dit bij de ingrediënten vermeld. 

Is het mogelijk dat Optimel een evenement sponsort ?

Op dit moment sponsort Optimel geen evenementen. Helaas is er geen budget beschikbaar voor sponsoring vanuit het merk Optimel.

Waarom voegen jullie zoetstoffen toe aan Optimel producten?

Om de Optimel-producten een lekkere zoete smaak te geven zonder suiker toe te voegen, wordt gebruik gemaakt van zoetstof sucralose. Deze zoetstof levert geen extra calorieën op in het product.

Sommige mensen maken zich zorgen over de veiligheid van zoetstoffen. Dat is niet nodig, een zoetstof mag niet zomaar als toevoeging gebruikt worden. In de Europese Unie moeten toevoegingen eerst worden goedgekeurd door de Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA). Vervolgens krijgen ze van de Europese Commissie een E-nummer. Dit is een garantie die aangeeft dat de EU de stoffen goed gecontroleerd heeft en dat het gebruik veilig is. Sucralose heeft het nummer E955.

Wat is de houdbaarheid van een (vers) product?


Lang houdbaar:
Lang houdbare producten kunt u, voor openen, enkele weken tot maanden op kamertemperatuur bewaren. De datum op de verpakking geeft een indicatie van de houdbaarheid van het product. Na openen is het product enkele dagen houdbaar mits het gekoeld wordt bewaard tussen de 5 en 7 graden Celsius. Dit betekent dat de houdbaarheidsdatum bij een geopend product niet meer van toepassing isVers: Verse zuivelproducten kunt u, voor openen, enkele dagen tot weken bewaren in de koelkast tussen 5 en 7 graden Celsius. De datum op de verpakking geeft een indicatie van de houdbaarheid van het product in een gesloten verpakking. Na openen is het product enkele dagen houdbaar.

Ik wil graag mijn spreekbeurt/werkstuk houden over Optimel, kunnen jullie mij helpen?

Wat leuk dat je een spreekbeurt of werkstuk wil houden over Optimel. Alle informatie over Optimel is te vinden op deze website. Als je meer wil weten over zuivel dan verwijzen wij je graag naar: Klasse TV Zuivel OnlineVeel succes!

Waar kan ik Optimel producten kopen?

Helaas kunnen wij je niet precies vertellen waar je Optimel producten kunt kopen. Iedere supermarkt beslist namelijk zelf over het assortiment. De medewerkers van de supermarkt kunnen je wel helpen met deze vraag. Ze kunnen voor je controleren of het in de winkel staat of dat ze het voor je kunnen bestellen!

Ik heb een allergie voor een bepaald ingrediënt. Hoe weet  ik welke allergenen jullie producten bevatten?

Optimel is bij de wet verplicht om alle gebruikte allergenen op de verpakking te vermelden. De allergenen staan dik gedrukt bij de ingrediëntenlijst. We raden je dus aan om goed te kijken naar de ingrediënten wanneer je gevoelig bent voor een bepaald allergeen. Bij twijfel raden we je aan om contact op te nemen met je huisarts.