Optimel Limited Edition

Optimel smaakt lekker, voelt goed!

 

Genieten en in balans met Optimel! 

Als je voor Optimel kiest, kies je voor iets lekkers. Want alles van Optimel is vol van smaak en van nature rijk aan calcium en proteïne. Ook bevat Optimel 0% vet en geen toegevoegde suikers. 

Dus kies je voor Optimel, dan kies je voor balans. En dat voelt goed! Maak je ontbijt of lunch nóg lekkerder met Optimel drinkyoghurt, yoghurt of kwark. 

 

Zoetstoffen in Optimel

Om de Optimel-producten een lekkere zoete smaak te geven zonder suiker toe te voegen, wordt gebruik gemaakt van de zoetstoffen acesulfaam-K en sucralose. Deze zoetstoffen leveren geen calorieën. Omdat ze wel 100-600x zoeter zijn dan suiker heb je er maar heel weinig van nodig. 1 Glas (200ml) Optimel drink bevat gemiddeld 0,021 g sucralose. Een schaaltje Optimel yoghurt Griekse Stijl (150g) bevat 0,037g zoetstof (sucralose en acesulfaam-K).

 

Zoetstoffen en veiligheid

Sommige mensen maken zich zorgen over de veiligheid van zoetstoffen. Dat is niet nodig, een zoetstof mag niet zomaar als toevoeging gebruikt worden. In de Europese Unie moeten nieuwe toevoegingen eerst worden goedgekeurd door de Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA). Vervolgens krijgen ze van de Europese Commissie een E-nummer. Dit is een garantie die aangeeft dat de EU de stoffen goed gecontroleerd heeft en dat het gebruik veilig is. Sucralose heeft het nummer E955, acesulfaam-K heeft het nummer E950.

 

Hoeveel zoetstof mag ik gebruiken?

Voor zoetstoffen die in aanmerking komen voor een E-nummer, wordt ook de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) vastgesteld. Dit is de gemiddelde hoeveelheid van een stof die je elke dag gedurende je hele leven via de voeding binnen kan krijgen, zonder nadelige gevolgen voor je gezondheid. De ADI van acesulfaam-K ligt op 9 mg/kg lichaamsgewicht en die van sucralose op 15 mg/kg lichaamsgewicht.

Je kan meer informatie vinden over zoetstoffen op de site van het voedingscentrum.