Optimel On the way to Planet Proof title


Optimel is 'On the way to Planet Proof'!
 


Wij zijn trots! Optimel is verkrijgbaar is onder het ‘On the way to PlanetProof’-keurmerk. Dit is een keurmerk van Stichting Milieukeur dat extra eisen stelt op het gebied van duurzaamheid, en richt zich specifiek op de thema’s dierenwelzijn, natuur en klimaat. 

Je herkent het aan het Logo On the way to Planet Proof op de verpakkingen.

Logo Planet Proof

Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen 

We streven ernaar onze verpakkingen steeds duurzamer te maken. Daarom gebruiken we steeds minder verpakkingsmateriaal en het materiaal dat we gebruiken, wordt steeds verder verduurzaamd.

Recycling
De materialen, die we voor onze verpakkingen gebruiken zijn 100% recyclebaar. In Nederland kunnen gemeenten gebruikte verpakkingen apart inzamelen om te laten recyclen. Hoe er wordt ingezameld, verschilt per gemeente. Kijk op de website van uw gemeente hoe verpakkingen in uw gemeente worden ingezameld.
FSC
Onze tetra-pakken (drinkyoghurt, yoghurt en vla) bestaan voor het overgrote
deel uit karton. Dit karton wordt gemaakt van FSC®-gecertificeerd karton. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat het hout, dat als grondstof voor het papier wordt gebruikt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. FSC (Forest Stewardship Council) is wereldwijd dé organisatie die zich inzet voor verantwoord beheer van bossen, zodat economische, ecologische en sociale belangen in balans zijn.
Bioplastic
Onze tetra-pakken hebben een plastic sluiting en een dun plastic laagje dat het pak vloeistofdicht maakt. Voor de hoeveelheid plastic die we voor onze pakken nodig hebben, wordt bioplastic ingekocht, die is gemaakt van biomassa in plaats van fossiele grondstof (olie). Hiermee stimuleren wij de duurzame productie van hernieuwbaar plastic. 

1, 2, 3, 4.. rietje van papier!

Begin 2020 is Optimel begonnen met het vervangen van plastic rietjes door papieren rietjes. De nieuwe rietjes zijn recyclebaar, gemaakt van gecertificeerd papier en ze bevatten geen gluten of andere allergenen. Om het papieren rietje zo goed mogelijk te recyclen, kun je het papieren rietje terug in het pakje duwen als deze leeg is.

Dit jaar zal Optimel, samen met Campina, Chocomel en Fristi, in totaal meer dan 100 miljoen rietjes vervangen. Dat is ruim 23.000 kilometer en 57.000 kilo aan plastic rietjes!

Weer een mooie nieuwe stap op weg naar minder plastic.