Chia yoghurt ontbijttaartje

  • 30 minuten voorbereiding
  • 240 minuten kooktijd
  • 3 personen

Ingrediƫnten

  • 600g Optimel Magere yoghurt vanillesmaak
  • 7 dadels (150g)
  • 3 el water
  • 25g gesmolten kokosolie
  • 60g hazelnoten
  • 75g havermout
  • 1 el maple syrup
  • 60g chiazaad
  • 80 ml vers sinaasappelsap
  • Rasp van een halve sinaasappel
  • 6 gelatine blaadjes

Aan de slag

  1. Doe de dadels samen met de kokosolie en water in de keukenmachine en mix tot een plakkerig geheel ontstaat.
  2. Pulseer de hazelnoot en havermout er kort doorheen tot een plakkerig mengsel ontstaat. Voeg als laatste de cacao toe
  3. Bekleed de bodem van een springvorm van met bakpapier. Doe het bodemmengsel hier in en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet dit even in de koelkast.
  4. Meng de yoghurt met de maple syrup en chiazaad en roer door elkaar.
  5. Leg de gelatine blaadjes in koud water, verwarm het sinaasappelsap in een pannetje. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe erbij tot ze oplossen.
  6. Haal van het vuur, laat een klein beetje afkoelen en roer dit door de yoghurt. Roer ook de sinaasappel rasp er doorheen.
  7. Schenk dit op de bodem. Zet in de koelkast en laat een nachtje opstijven.