Citroen cake

  • 15 minuten voorbereiding
  • 50 minuten kooktijd
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 tl agave siroop (of honing)
  • 50g havermout (verpulver tot meel)
  • 150g amandelmeel 1 tl kaneel
  • 1 appel
  • 50 ml amandelmelk
  • 2 el lijnzaad (6 el water)
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • handje noten
  • Snufje zout
  • Optioneel: 1 schep eiwitpoeder

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Voeg 6 el water toe aan de lijnzaad en laat dit voor minimaal 5 minuten staan.
  3. Snijd en hak de appel en noten in kleine stukjes.
  4. Mix alle ingrediënten met elkaar en giet in een cake bakblik (bekleed deze met bakpapier).
  5. Plaats de citroen cake voor 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Tip: gebruik een satéprikker om na 45 te checken of de cake vanbinnen gaar is. Blijft er nog veel beslag achter op de prikker? Dan moet je cake nog wat langer in de oven. Blijf dit om de 5 minuten checken.
  6. Laat eventjes afkoelen en… enjoy!