Frisse citroencake
- 20 minuten voorbereiding
- 35 minuten kooktijd
- 6 personen
Ingrediënten
- 300 g Optimel Magere kwark citroen
- 160g amandelmeel
- 4 eieren
- 60g kokosolie of gesmolten roomboter
- 40g erythritol of ahornsiroop
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 2 el citroensap
- 2 el citroenrasp
- Snufje zeezout "voor topping:
- 100g aardbeiden
- 1,5 el citroenrasp
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
- Doe het amandelmeel, citroenrasp, vanille, bakpoeder en het zeezout in een mengkom.
- Mix ondertussen de eieren tot een lobbige massa, dit duurt zo’n 5 a 8 minuten.
- Spatel voorzichtig de citroenyoghurt, samen met de gesmolten kokosolie door de eieren heen.
- Doe dit ook met de droge ingrediënten totdat er geen klontjes meer te zien zijn.
- Proef even of jouw beslag op smaak is. Voeg eventueel nog wat citroensap toe of wat zoetmiddel. - Schenk het beslag in de springvorm en schuif deze de oven in voor een bruiningkuurtje van zo’n 35 minuten.
- Laat de cake afkoelen buiten de oven. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kun je de topping maken. - Roer de citroen kwark met een el citroenrasp door elkaar. Verdeel dit over de cake.
- Snijd de aardbeien door de midden en maak er eventueel een hartjesvorm van voor een feestelijk effect!