Frisse citroencake

  • 20 minuten voorbereiding
  • 35 minuten kooktijd
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 300 g Optimel Magere kwark citroen
  • 160g amandelmeel
  • 4 eieren
  • 60g kokosolie of gesmolten roomboter
  • 40g erythritol of ahornsiroop
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el citroensap
  • 2 el citroenrasp
  • Snufje zeezout "voor topping:
  • 100g aardbeiden
  • 1,5 el citroenrasp

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  3. Doe het amandelmeel, citroenrasp, vanille, bakpoeder en het zeezout in een mengkom.
  4. Mix ondertussen de eieren tot een lobbige massa, dit duurt zo’n 5 a 8 minuten.
  5. Spatel voorzichtig de citroenyoghurt, samen met de gesmolten kokosolie door de eieren heen.
  6. Doe dit ook met de droge ingrediënten totdat er geen klontjes meer te zien zijn.
  7. Proef even of jouw beslag op smaak is. Voeg eventueel nog wat citroensap toe of wat zoetmiddel. - Schenk het beslag in de springvorm en schuif deze de oven in voor een bruiningkuurtje van zo’n 35 minuten.
  8. Laat de cake afkoelen buiten de oven. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kun je de topping maken. - Roer de citroen kwark met een el citroenrasp door elkaar. Verdeel dit over de cake.
  9. Snijd de aardbeien door de midden en maak er eventueel een hartjesvorm van voor een feestelijk effect!