Frisse kokos cake met bramen | Glutenvrij & Koolhydraatarm

  • 30 minuten voorbereiding
  • 45 minuten kooktijd
  • 8 personen

Ingrediënten voor basis

  • 5 eieren
  • 70 g kokosrasp
  • 60 g kokosmeel
  • 100 g Optimel Magere kwark vanille
  • 150 ml kokosmelk – geen light maar uit blik of een pakje
  • 40 g ahornsiroop
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el citroenrasp + 2 el citroensap
  • Snuf zeezout
  • 100 g bramen – diepvries of vers

Ingrediënten voor topping

Benodigdheden

  • Bakvorm 21 cm
  • Mengkom
  • Mixer
  • Spatel

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
  3. Doe de kokosrasp en het kokosmeel, zoetmiddel, het zout, citroenrasp, citroensap, vanille en de bakpoeder in een mengkom. Spatel dit door elkaar.
  4. Doe de eierdooiers bij elkaar in een kommetje en doe het eiwit in een mengkom. Klop het eiwit stijf met een mixer.
  5. Spatel hier de yoghurt, eierdooiers en de koosmelk doorheen. Roer hier nu voorzichtig de droge ingrediënten doorheen totdat er een egale massa te zien is. Proef even of jouw mengsel op smaak is.
  6. Spatel de bramen door het beslag en schenk dit in de cakevorm.
  7. Schuif de cake de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 minuten.
  8. Laat de cake afkoelen buiten de oven. Wanneer deze volledig is afgekoeld kun je de topping maken. Roer de yoghurt, citroenrasp en het zoetmiddel door elkaar. Zorg ervoor dat je een dikke yoghurt gebruikt die niet teveel gaat ‘lopen’.
  9. Verdeel dit met een lepel over de cake en top de cake af met de bramen.