Kruidige sinaasappel wortel cake

  • 60 minuten voorbereiding
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 150 gram Optimel Limited Edition Kwark Winter Orange
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 100 gram amandel meel
  • Zakje bakpoeder
  • 2 zakjes vanille suiker (optioneel)
  • 100 gram geraspte bospeen
  • 2 eieren
  • Sap en rasp van een halve sinaasappel
  • 1 flinke theelepel pumpkinspice
  • 100 ml olijfolie
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  3. Rasp de wortels fijn en zet apart.
  4. Klop de eieren schuimig op.
  5. Voeg de olijfolie en Optimel Limited Edition Kwark Winter Orange toe aan de eieren en meng goed.
  6. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg dit toe aan het beslag.
  7. Pers de overige helft van de sinaasappel uit boven het beslag.
  8. Voeg de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, baking soda en zout) toe en mix kort door elkaar.
  9. Voeg de geraspte wortels toe en meng alles goed door elkaar.
  10. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake af voor ongeveer 30 minuten.
  11. Controleer of de cake gaar is door er met een naald in te prikken. Als de naald er droog uitkomt, is de cake gaar.
  12. Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je het eruit haalt.

Bereidingswijze: glazuur

  1. Roer de roomkaas los in een kom.
  2. Voeg honing naar smaak toe en meng goed.
  3. Voeg de rasp van de andere helft van de sinaasappel toe en meng nogmaals.
  4. Spuit het glazuur op de afgekoelde cake en garneer met sinaasappelpartjes en wortelsliertjes.