Ontbijttaartjes

  • 30 minuten voorbereiding
  • 180 minuten kooktijd
  • 6 personen

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 100 g glutenvrije havermout of Oot granola- Pumpkinspic
  • 50g amandelmeel
  • 100g zachte dadels– ontpit
  • 30g kokosolie– gesmolten
  • 1 el Ceylon kaneel
  • Snufje zeezout
  • Voor de vulling:
  • 900g Optimel Magere kwark vanille
  • 1 tl citroenrasp
  • 30g ahornsiroop
  • 8 blaadjes gelatine of 4 g agar agar
  • Voor de toppinig:
  • 400g bosvruchten-diepvries
  • 2 el arrowroot of allesbinder
  • 2 el ahornsiroop

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm(pjes) met bakpapier en vet de randen in.
  2. Doe alle ingreditenën voor de bodem in een mengkom en kneed dit tot één geheel.
  3. Verdeel het deeg over de bodem(s) en schuif deze de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 minuten.
  4. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
  5. Doe de kwark en het zoetmiddel in een mengkom.
  6. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes in koud water totdat ze zacht zijn. Verwarm de blaadjes in een pannetje totdat ze zijn opgelost. Haal het pannetje van het vuur en mix hier het yoghurtmengsel doorheen. (Ga door naar stap 8.)
  7. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar met een bodempje water zo’n twee minuten. Voeg het yoghurtmengsel toe en verwarm het mee voor zo’n twee minuten. (Ga door naar stap 8.)
  8. Schenk de yoghurt in de springvorm(pjes). Zet de ontbijttaart(jes) in de koelkast voor zo’n 3 uur.
  9. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de topping.Verwarm het rode fruit in een pannetje met het zoetmiddel en de arrowroot. Laat het zachtjes borrelen. Zet het vuur uit, laat het afkoelen en verdeel de topping over de taart(jes). Zet de taartje(jes) nog even in de koelkast en geniet.