Oreo stracciatella cheesecake

  • 30 minuten voorbereiding
  • 30 minuten kooktijd
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 500g Optimel Magere kwark Stracciatella smaak
  • 5 gelatine blaadjes
  • 50g whey isolate met kokos shot
  • 45g boter light
  • 10g amandelmeel
  • 25g rauwe cacaopoeder
  • 100g appelmoes light
  • 70g eiwit
  • 25g kristal sweet
  • 3g bakpoeder
  • 1g zout
  • Toppings naar keuze

Aan de slag

  1. Maak 2 keer de oreo koek in een silicone bakvorm van ongeveer 18cm.
  2. Verwarm je oven voor op 185 graden en zorg dat alles op kamertemperatuur is. Neem een mengkom en doe daar alle droge ingrediënten in en meng dit goed door elkaar.
  3. Laat de boter zacht worden in een pannetje en voeg dit met de andere natte producten toe. Spatel net zo lang tot het een mooi en stevig beslag wordt.
  4. Giet de helft van het mengsel in de silicone bakvorm en bak af in ongeveer 16 minuten. Wanneer de koek klaar is haal je het eruit en vul je de silicone bakvorm met het overige mengsel. Bak weer af in 16 minuten.
  5. Week ondertussen 5 gelatine blaadjes in koud water.
  6. Verwarm 100 g kwark in een steelpannetje en los hier de geweekte gelatine blaadjes in op. Als deze opgelost zijn voeg je dit bij de rest van de pot kwark en roer dit goed door elkaar.
  7. Stort dit in een met bakpapier beklede springvorm die het zelfde formaat heeft als de oreo koeken en laat dit minstens 4 uur opstijven.
  8. Haal daarna uit de springvorm en leg het tussen de koeken in. Top af met bijvoorbeeld smeltchocolade en vers fruit!